Útvonal: krónika »
P U M I  K R Ó N I K A


   

Azt hisszük, nagy fába vágtuk a fejszénket, amikor elhatároztuk, hogy egy helyen összeszedünk minden, az írott sajtóban megjelent, pumihoz akár csekély közzel is bíró információt. Legyen ez csupáncsak egy kis hír, fajtát formáló könyv vagy bármilyen más publikáció.

A pumifajta történetét születésétől napjainkig hullámvasúthoz hasonlóan egymást követő felemelkedések és hanyatlások jellemzik. A korszakokra való bontást és rendszerezést is ehhez próbáltuk igazítani korhű dokumentumok tanúságaira támaszkodva.

Nem kívánunk különös magyarázatokat hozzáfűzni az összegyűjtött eredeti dokumentumokhoz. Mindenki saját hozzáállása és habitusa szerint dolgozza fel az elé tárt információkat és vonja le a megfelelő következtetéseket.

Tisztában vagyunk vele, hogy az összegyűjtött anyag messze nem teljes, sok eredeti dokumentum vár még elektronikus feldolgozásra, sok után még kutatunk, ezért folyamatosan bővülni fog. Külön köszönettel tartozunk a Mocskos és a Szürkebarát kenneleknek, valamint Juhász Lászlónak a rendelkezésünkre bocsátott archívumokért.

Kellemes időtöltést kívánunk mindenkinek a pumi krónikájának tanulmányozásához!

 

webmaster