Útvonal: ki-kicsoda? » kinológusok »
K I N O L Ó G U S O K

Tipp: a részletes információ  megtekintéséhez kattintson a kisképre!
    

   

   

  

   

   

   

Dr. Abonyi Lajos
(     -1978)
Raitsits munkatársa, követője, halála után az MKT vezetője, a  háború után a MEOE újraszervezője, elnöke, alelnöke.

Dr. Anghi Csaba
(1901-1982)
Agrármérnök. A Fővárosi Állat- és Növénykert igazgatója az ötvenes évektől 1968-g. A pumi első tudományos standardja (Abonyi és Müller mellett) az ő nevét viseli, amit az 1936-ban megjelent "A magyar pásztorkutyák és a külföldi rokonfajták" című könyvében publikál.

Dr. Balássy Zoltán
  Kinológus, a magyar fajták II. világháború utáni rekonstrukciójának elindítója, a mudi sporttenyésztésének megalapozója, nemzetközi küllembíró.

  

  

   

  
   

   

Ilosvai-Hollóssy Lajos
Budapesti tanító, kinológus. 1914. januárjától a MEOE  titkára, az 1917. november 30-án megjelenő "a Kutya" újság első főszerkesztője.

Kubinszky Ernő
(1913-19??)
Főállatorvos, kinológus.
"A kutya" című, 1948-ban megjelent és több kiadást megélt könyv szerzője.

Dr. Müller-Márki Iván
  Raitsits Emil munkatársa, állatorvos. Magyar pásztorkutyák ismerője, küllembírója, a  Sziki pumi tenyészet tanácsadója.

  

  

  

  

   

  
Mészáros Mihály
 1989-tól 1998 végéig a MEOE  Hungaria Puli-Pumi-Mudi Klub elnöke. Agrármérnök, a magyar pásztorkutya fajták elismert szakértője, nemzetközi küllembíró

Monostori Károly
(1852-1917)
Állatorvos, szakíró. Háziállataink fajtáinak első rendszeres áttekintését ő állította össze (Brehm: Az állatok világa c. mű első m. kiadásában jelent meg).

Dr. Ócsag Imre
(1920-1996)
Címzetes egyetemi tanár, a mezőgazdasági tudományok doktora. A magyar pásztorkutya fajták tenyésztésének szorgalmazója, mentora. Társszerzője az 1977-ben és 1987-ben megjelent "Magyar Kutyafajták" című könyvnek.

  

     

  

  

 
Orlay Ilona
  Raitsits Emil munkatársa, a Magyar Fajtakutyák Törzskönyvének nélkülözhetetlen vezetője. A II. világháború után az OMKT vezetője, nemzetközi küllembíró.
Dr. Raitsits Emil
(1882-1934)
A magyar kutyafajták felkarolója, népszerűsítője, a pumi első fajtameghatározója. Több újság alapítója, első főszerkesztője, mint pl. a "A természet", a "Kutyatenyésztés", a "Magyar Kutyatenyésztő". A Magyar Kutyafajták Törzskönyvének létrehozója és elnöke.
 
 
webmaster